U bevindt zich hier: Home // Onze lessen // Peuter- en kleutengym

Peuter- en kleutengym

kleutergroepLesrooster (klik hier)

Kleutergym is voor kinderen vanaf circa 3  t/m 6 jaar.

Alle grondvormen van bewegen worden hier geoefend:

Lopen, rennen, balanceren, rollen, springen, klimmen en klauteren, gooien en vangen, en het schommelen. Ook het samen spelen en samen klaarzetten en opruimen komen aan bod. Muziek wordt in elke les gebruikt, hierbij oefen je het ritme bij de kinderen.

De peuters (tot 4 jaar) gymmen onder begeleiding van 1 van de ouders. Bij de kleuters (vanaf 4 jaar) gymmen de kinderen al een stuk zelfstandiger. Deze kinderen worden spelenderwijs vertrouwd gemaakt met bewegingen en kleine opdrachtjes. De allerjongsten hebben vaak nog niet het vermogen om opdrachtjes snel te begrijpen en uit te voeren. Hun taalgevoel is nog volop in ontwikkeling. Tijdens het gymmen leren ze nieuw uitdrukkingen zoals ‘klim erop’ of ‘onder de rekstok’ .  De jongste leren van elkaar, ze imiteren en helpen elkaar.  De oudere kleuters zijn wat sneller van begrip.  Ze krijgen al oefeningen als voorbereiding op het turnen

Door rennen, ballen, rollen, klimmen en andere speelse oefeningen ontwikkelen kinderen hun motoriek.

Voor kinderen die faalangst hebben of wat bangig zijn, kan gym een goede manier zijn om angsten te overwinnen en grenzen te verleggen.  Ze leren er meer te durven en op een veilige manier te bewegen.

Meldt je aan voor een proefles !! Voor meer informatie kunt u mailen naar kleutergym@gvm79.nl.

 

De lessen worden gegeven door: Esther de Vries

Foto's

Kalender

Sponsoren

Stichting Hedesa Rabobank Banketbakkerij Mens / Westerbos Gemeente De Ronde Venen JumpXL