U bevindt zich hier: Home // Onze lessen // Jongensturnen

Jongensturnen

Zaterdag  zie lesrooster - Menso - Sporthal De Eendracht

vanaf 5 jaar

Turnen is een fantastische sport waarbij een combinatie van conditie, coördinatie, kracht en lenigheid aangeleerd wordt. Bij het turnen voor jongens wordt gewerkt aan 6 toestellen; Rekstok (denk aan Epke), Brug, Ringen (Yuri van Gelder), Voltige, Sprong en Lange Mat/Vloer. Bij al deze worden alle spieren in het lichaam gebruikt komen al deze aspecten aan de orde.

Ben je 5 jaar of ouder dan kan je gaan turnen. Je leert de basis van het turnen en al snel ga je van daaruit werken aan turnelementen. Je leert een handstand maken, zwaaien aan de rek om te komen tot reuzendraai, koprollen om door te gaan naar een salto bij sprong.

Sprong

Bij sprong werken we met de mini trampoline. Op de mini trampoline kunnen vele sprongen worden uitgevoerd, een streksprong, een hurksprong en voor de gevorderde natuurlijk ook een mooie salto of voor de echte durfals een dubbele salto. Hierbij is sprongkracht en een goede coördinatie belangrijk.

Brug

Bij de heren wordt geturnd op een brug met gelijke liggers. Belangrijk is een goede zwaai om tot een handstand in de brug te komen. Hiervoor is kracht in de armen en coördinatie vereist.

Rekstok

Natuurlijk een van de meest bekende onderdelen op dit moment. Goed zwaaien is een vereiste. Kracht in het hele lichaam is belangrijk om te komen tot de reuzendraai en een mooie afsprong met salto’s.

Ringen

Ringen draait om kracht en souplesse. Goed kunnen zwaaien en een goede coördinatie zijn daarbij belangrijk. Vooral kracht in het bovenlichaam speelt een rol om goed te kunnen steunen en een handstand in de ringen te kunnen maken.

Lange mat of vierkante vloer

Begonnen wordt op een lange mat. Deze mat is één meter breed en 10 meter lang. Hier leer je rollen voor en achterover te maken, handstanden en radslagen. Later leren we overslagen, flickflakken en salto achterover. Bij de mat is sprongkracht lenigheid en conditie belangrijk.

Paard Voltige

Vaak wel het moeilijkste onderdeel van het turnen genoemd. Het belangrijkste element is het flanken. Dit wordt geleerd op wat ze noemen een paddestoel. Hiervoor is veel kracht in het bovenlichaam een vereiste, maar ook lenigheid is belangrijk.

Foto's
Youtube video's

Kalender

Sponsoren

Stichting Hedesa Rabobank Banketbakkerij Mens / Westerbos Gemeente De Ronde Venen JumpXL