U bevindt zich hier: Home // Onze lessen // Beweegdiploma

Haal je beweegdiploma bij GVM ’79

 keurmerk


Waarom een beweegdiploma voor kinderen van 3-6 jaar?
In de leeftijdsperiode van 2 – 6 jaar vindt bij kinderen de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. In deze periode komen verbindingen en vertakkingen van de hersencellen tot stand. De snelheid in geleiding van prikkels van spieren naar hersenen en omgekeerd, neemt toe.

Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen.

Daarnaast is bewegen voor het jonge kind van groot belang om overgewicht tegen te gaan. Zodra het kind goed kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk. Ook blijkt uit onderzoek dat kinderen die op jonge leeftijd breed motorisch zijn opgeleid langer blijven sporten en hogere prestatie's binnen de sport kunnen bereiken.

Het beweegdiploma wordt gegeven op woensdag 13:15 - 14:00 uur in gymzaal De Eendracht onder leiding van Esther de Vries. Als fysio heeft zij een goede kijk op de bewegingen van uw kind en daardoor is deze les ook geschikt voor kinderen die een motorsiche achterstand hebben. Ieder leert in zijn eigen tempo!

Het Beweegdiploma geven wij voor kinderen van 3 tot 6 jaar. In ongeveer 10 - 20 lessen kan uw kind het beweegdiploma halen.

Wij werken samen met de kinderfysiotherapeut van MTC Mijdrecht, voor advies zal hij af en toe de lessen bijwonen. Ook kan er bij motorische achterstand contact met hem worden opgenomen.

Interesse? Doe dan 2 proeflessen mee!

Stuur een bericht naar kleutergym@gvm79.nl  met de gegevens van uw kind (Naam, leeftijd) en uw telefoonnummer. Wij nemen dan contact met u op!

 

Het beweegdiploma wordt mede mogelijke gemaakt door Gemeente de Ronde Venen

 

Foto's
Youtube video's

Kalender

Sponsoren

Stichting Hedesa Rabobank Banketbakkerij Mens / Westerbos Gemeente De Ronde Venen JumpXL